[22nd May] Amazon Quiz Answers – Today’s Answers of Apple iPad Air

Contents On Post SHOW

Amazon Daily Quiz Answers – 8 AM – 12 PM

Amazon Quiz Answers, Amazon Daily Quiz Answers, Amazon Today Quiz Answers, amazon free cashback quiz, amazon weekly quiz answers.

Hello Guys! I hope you’re doing well. Today, I am back with another Daily Quiz article. In today’s Quiz, We can win an Apple iPad Air by giving correct answers of 5 Simple questions.

Amazon daily provides one quiz to his App only customers and one winner is selected every day. If you luckily become the winner of Quiz, You may get Free amazon pay balance, Free smartphones, New Gadgets, etc.

Amazon Daily Quiz Timing and Schedule

  • Today’s Quiz – Apple iPad Air Quiz
  • Timing – 8 AM to 12 PM
  • Number of Winners – 1
  • Winning Prize – Apple iPad Air

Also Read: Paytm New UPI Cashback offer – Earn Rs.1000 Paytm cashback

How to Participate in the Amazon Daily Quiz?

1. First of all, Update or Download the amazon app from here.

2. Open the App and log in with Your Mobile and Password.

3. Click on the Search bar and Search Quiz.

4. Click on the Funzone Banner option.

5. Scroll Down and You will see Oppo Reno Quiz. 

6. Click on it and click on Start Button.

7. Give 5 Correct Answers.

8. Now, If you are selected as a winner, You will be informed via Mail or Message.

Amazon daily Quiz answers – Win Apple iPad Air (22nd may 2020)

Q1. In India, May 11 is celebrated as what day which marks the anniversary of Pokhran nuclear tests of 1998?

Ans – National Technology Day

Q2. Which social reformer born on this day (May 22nd), is regarded by many historians as the father of the ‘Indian renaissance‘?

Ans – Raja Ram Mohan Roy

Q3. What is the title of the book written by Omid Scobie and Carolyn Durand on Prince Harry and Meghan Markle’s life together?

Ans – Finding Freedom

Q4. In Avengers: Endgame, who sacrifices her life so that Hawkeye can obtain the soul stone?

Ans – Natasha Romanoff

Q5. Who scored the first goal in the Bundesliga post its reopening after the lockdown phase?

Ans – Erling Haaland

Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.15000 Pay Balance (21st May 2020)

Q1. Israel has recently named a street in Tel Aviv after which Indian as a tribute on his 159th birthday?
Ans – Rabindranath Tagore

Q2. DRUVS is a contactless ultraviolet sanitization cabinet developed by which organization?
Ans – DRDO

Q3. Deepa Malik, the Indian para-athlete who announced her retirement recently, used to represent India in which of these events?
Ans – Shot Put and Javelin

Q4. Avianca, the world’s second-oldest airline, is based in which country?
Ans – Colombia

Q5. Who plays the role of policeman Hathiram Chaudhary in the Amazon Prime series ‘Paatal Lok’?
Ans – Jaldeep Ahlawat

Amazon Daily Quiz Answers – Win Xiaomi MI A3 (20th may 2020)

Q1. Leo Carter became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007)
Ans – Hit 6 Slxes In an over

Q2. David Stern was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)
Ans – NBA

Q3. Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield?
Ans – Simpsons

Q4. Utkalika is the state emporium of which Indian state?
Ans – Odisha

Q5. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – what are these that heavily affected India’s west coast in 2019?
Ans – Cyclones

Amazon Daily Quiz Answers – Win Samsung M20 Smartphone (10th May 2020)

Q1. Which of these is a series of annual prizes awarded by Columbia University for journalism, letters, drama, and music?

Ans – Pulitzer

Q2. The saffron cultivated in which of these regions has recently received the GI (Geographical Indication) tag?

Ans – Kashmir

Q3. Since 2016, the UN celebrates April 26 as the International _________ Disaster Remembrance Day. Fill in the blank.

Ans – Chernobyl

Q4. Paatal Lok is an upcoming Amazon Prime series. It is made under whose production house?

Ans – Anushka Sharma

Q5. Which renowned writer born on 7th May famously renounced his knighthood after the Jalianwala Bagh massacre?

Ans – Rabindranath Tagore

Amazon Daily Quiz Answers – Win Sony Headphones (9th May 2020)

Q1. ‘The Butterfly Nebula’, ‘Pillars of Creation’, ’Jupiter’s Aurora’ are some of the pictures taken by which iconic 30-year-old object?

Ans – Hubble Telescope

Q2. Who received the National Film Award for Best Child Artist for the 1970 film ‘Mera Naam Joker’?

Ans – Rishi Kapoor

Q3. Which organization has developed a ventilator called VITAL for COVID-19 patients?

Ans – NASA

Q4. Who had captained the Indian football team to victory in the 1962 Asian Games?

Ans – Chuni Goswami

Q5. Which company is currently testing SpaceShipTwo – their reusable commercial spacecraft designed to carry eight people into space safely?

Ans – Virgin Galactic

Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.10000 Pay Balance (7th May 2020)

Q1. Which of the following movies starring Irrfan Khan won the Oscar for Best Picture?

Ans – Slumdog Millionaire

Q2. The largest car making manufacturing plant in the world recently resumed operations in Wolfsburg, Germany. Which company operates it?

Ans – Volkswagen

Q3. On 1st May 2020, which country reached the top of the ICC T20I rankings for the first time since the rankings were introduced?

Ans – Australia

Q4. Which of these critically endangered animals was recently spotted at Kolkata ghats after almost 30 years?

Ans – Gangetic Dolphin

Q5. How do we better know the viral meme where a group of Ghanian pallbearers can be seen dancing to the tune of Astronomia?

Ans – Coffin dance

Amazon Daily Quiz Answers – Win Canon Mirrorless Camera (5th May 2020)

Q1- Complete the title of this upcoming film: ’__________ in the Multiverse of Madness’
Ans – Doctor Strange

Q2- ironwoman athlete Candice Falzon is the wife of which Australian cricketer whose family videos have gone viral during the lockdown period?
Ans – David Warner

Q3- Which of these television shows with Sarvadaman Banerjee playing the lead character is returning to small screens on DD National?
Ans – Shri Krishna

Q4- ‘Made in India‘ is a memoir of which famous Indian actor and model?
Ans – Milind Soman

Q5- Abhishek Tripathi- the Gram Sachiv, is the central character of which web series?
Ans – Panchayat

Amazon Daily Quiz Answers – Win Oneplus 7T Pro (3rd May 2020)

Q1. Due to decrease in the pollution level, which mountain range has recently become visible from Srinagar?

Ans – Pir Panjal

Q2. Which Indian automobile company has recently acquired the British bike-maker ‘Norton’?

Ans – TVS

Q3. Which YouTube channel is the most- subscribed-to, as of April, 2020?

Ans – T-series

Q4. Complete the title of this book by Adam Higginbotham, ‘Midnight in : The Untold Story of the World’s Greatest Nuclear Disaster‘

Ans – Chernobyl

Q5. Which company recently made the biggest foreign direct investment for a minority stake in India?

Ans – Facebook

Amazon Daily Quiz Answers – Win Casio Keyboard (1st May 2020)

Q1. After China, India and the USA, which country has the next highest population?

Ans – Indonesia

Q2. A recently announced documentary by Ken Burns with the tagline ‘An Intimate History’ is based on which topic? (Hint : It is inspired from a book written by Pulitzer Prize-winning author Siddhartha Mukherjee)

Ans – Genetics

Q3. At which early Silicon Valley company did YouTube founders Jawed Karim, Steve Chen, and Chad Hurley meet?

Ans – Paypal

Q4. According to the World Meteorological Organization, what is expected to fall by 6% – the biggest yearly drop since World War II?

Ans – CO2 emissions

Q5. Which country has started to test a new digital currency in four of its cities?

Ans – China

Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.10000 Pay balance (30th April 2020)

Q1. Which of these is a real-time statistics website owned and operated by Dadax, which has come to prominence during the COVID-‘I 9 outbreak?

Ans – Worldometer

Q2. ‘Innovate for a Green Future‘ is the 2020 slogan for which day that is to be observed on April 26th?

Ans – World Intellectual Property Day

Q3. Every bowler wants to see the bails/stumps flying through the air after the ball has been delivered. What happens when the ball hits the stump directly from the bowler?

Ans – Bowled

Q4. In which country would you find Uluru or Ayers Rock, a large sandstone rock formation surrounded by springs, waterholes, rock caves, and ancient paintings?

Ans – Australia

Q5. Which of these personalities were an Indian diplomat and the first female president of the United Nations general assembly?

Ans – Vijaya Lakshmi Pandit

Amazon Daily Quiz Answers – Win LG W30 Pro (29th April 2020)

Q1. NASA’s Juno spacecraft recently captured a stunning image of the northern regions of which solar body and its swirling, chaotic atmosphere?

Ans – Jupiter

Q2. The Red Guardian is a character to be introduced to the MCU in the Black Widow movie. In which country was he born?

Ans – Russia

Q3. How do we better know the Korean candy Ppopgi? (Hint: A famous coffee trend currently running all over social media)

Ans – Dalgona

Q4. The recently launched book, ‘Shuttling to the Top’ is the biography of which Indian sportsperson?

Ans – PV Sindhu

Q5. Which famous actor born on April 24th in Gajanur, was also known as Nata Saarvabhouma (emperor of actors)?

Ans -Dr. Rajkumar

Amazon Daily Quiz Answers – Win Canon M200 Mirrorless camera (27th April 2020)

Q1. For a song, along with band BTS, which singer holds the Guinness Record for the most-viewed YouTube video in a 24 hour period?

Ans – Halsey

Q2. In the Amazon Prime series, Panchayat who plays the role of the official Pradhan of the village, Phulera?

Ans – Neena Gupta

Q3. ‘Houston, We’ve Had a Problem’ – is a phrase associated with which NASA mission that recently celebrated its 50th anniversary?

Ans – Apollo 13

Q4. The Ministry of Tourism in India has launched a new webinar series called _______?

Ans – Dekho Apna Desh

Q5. Which country is scheduled to host the 2020 edition of the Asian Boxing Championships?

Ans –India

Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.50000 Pay balance (27th April 2020)

Q1. Which tech giant recently launched ‘TalkBack’ – a braille keyboard for their visually challenged users?

Ans – Google

Q2. In the upcoming movie ‘Thalaivi’, Prakash Raj is playing the role of which political rival of the lead character?

Ans – M. Karunanidhi

Q3. Survey of India has developed which e-platform to collect Geo-tagged information related to COVID-19?

Ans – Sahyog

Q4. Recently the Indian Tri-color was projected by Switzerland onto which mountain to send a message of hope?

Ans – Matterhorn

Q5. In April 2020, who was named the Wisden Leading Cricketer of the Year for 2019?

Ans – Ben Stokes

Amazon Daily Quiz Answers – Win Oneplus 7T Pro (26th April 2020)

Q1. Which African Nobel Prize winner was the founder of the NGO- The Green Belt Movement?

Ans – Wangari Maathai

Question 2. Who faced the first delivery of the 2020 Women’s T20 World Cup?

Ans – Shafali Verma

Q3. ‘Tuned’ is a messaging app for couples to privately send each other messages, music, photos, and moods. Who launched it?

Ans – Facebook

Q4. Congcong, Lianlian, and Chenchen are recently released mascots of which international sporting event?

Ans – Asian Games

Q5. Which government platform calls itself a single-window integrated system for environment, forest, wildlife, and CRZ clearances?

Ans – Parivesh

Amazon Daily Quiz answers – Win Dell Laptop (25th April 2020)

Q1. Which of these was recently declared an ‘essential business’ in Florida, USA?

Ans – Professional wrestling

Q2. Which country holds the chairmanship of ASEAN bloc in 2020?

Ans – Vietnam

Q3. Lock-down in the Netherlands has led growers to destroy hundreds of millions of which flower?

Ans – Tulips

Q4. Which company has recently bought a 9.99% stake in Reliance Jio as announced by Mukesh Ambani?

Ans – Facebook Inc.

Q5. Which of these is the world’s largest living sea turtle?

Ans – Leatherback sea turtle

Amazon Daily Quiz Answers – Win Apple watch Series 5 (24th April 2020)

Q1. What was the name of the star-studded COVID-19 benefit concert organized by Global Citizen, streamed online recently?

Ans – One World: Together at Home

Q2. Kombucha is a variety of which drink?

Ans – Tea

Q3. How many pieces make up a Tangram puzzle?

Ans – 7

Q4. Paul McCartney’s handwritten lyrics for which Beatles song was recently sold at an auction for $910,000?

Ans – Hey Jude

Q5. Which folk song, whose name means ‘goodbye beautiful’, was made popular again by the Spanish TV series ‘Money Heist’?

Ans – Bella Ciao

Amazon Daily Quiz answers – Win Rs.20000 Pay Balance (23rd April 2020)

Q1. International Day of Human Space Flight is celebrated on April 12 to commemorate the first flight of which astronauts?

Ans – Yuri Gagarin

Q2. Dil Bechara is an upcoming movie, based on which book that was adapted for a Hollywood movie?

Ans – The Fault In Our Stars

Q3. What type of animal is a waterbuck?

Ans – Antelope

Q4.- The Jallianwala Bagh garden is located in which Indian city?

Ans – Amritsar

Q5. Which iconic ship went down in April 1912?

Ans – RMS Titanic

Amazon Daily Quiz Answers – Win Samsung M20 (22nd April 2020)

Q1. According to the recently published World Happiness Report, which city is ranked the world’s happiest city?

Ans – Helsinki

Q2. Who among these famous personalities, is the longest serving heir apparent to the British throne in history?

Ans – Prince Charles

Q3. ‘Apropos of Nothing’ is a 2020 memoir by which American filmmaker and humourist?

Ans – Woody Allen

Q4. What is the name of India’s first indigenously-developed Light Combat Aircraft?

Ans – Tejas

Q5. The Government of India recently launched a chatbot named ‘MyGov Corona Helpdesk’ on which social media platform?

Ans – WhatsApp

Amazon Daily Quiz Answers – Win Samsung Galaxy watch (21st April 2020)

Q1. ‘Feed the Daily Wager’ is a campaign started by the NGO ‘Feeding India’ associated with which food delivery start up?

Ans – Zomato

Q2. Jjust Music and Cape of Good Hope Films is in the news for releasing which song whose video features several Bollywood celebrities?

Ans – Muskurayega India

Q3. I am Batman and I am the Incredible Hulk. What is my name?

Ans – Bruce

Q4. Which actor is starring in an upcoming biopic based on the life of Prithviraj Chauhan?

Ans – Akshay Kumar

Q5. Who among them was the winning team captain at the 2020 NBA All Star game?

Ans – LeBron James

Amazon Daily Quiz answers – Win Rs.50000 Pay Balance (20th April 2020)

Q1. ‘Finding the gaps’ is a part memoir, part self-help book written by which personality known for his accurate decision making?

Ans – Simon Taufel

Q2. Whose book ‘The Anarchy’ recounts the remarkable history of the East India Company from its founding in 1599 to 1803?

Ans – William Dalrymple

Q3. More than 70% of this country lies in Asia. Most of its population, its capital, and its largest city are in Europe. Which country is this?

Ans – Russia

Q4. RussiaFamous for another role, which leader born on 3rd December was India’s Minister for Food & Agriculture from August 1947- April 1952?

Ans – Rajendra Prasad

Q5. Mind Master: Winning Lessons from a Champion’s Life’ is a book by which famous Indian?

Ans – Viswanathan Anand

Amazon Daily Quiz Answers – Win iPhone XS (19th April 2019)

Q1. Born on April 6th, 1886 which ruler of a princely state was featured on Time Magazine in 1937 as the richest man of that time?

Ans – Mir Osman Ali Khan

Q2. Andra Tutto Bene’ meaning everything will be all right, is a slogan of hope that has gone viral. Which language is the phrase from?

Ans – Italian

Q3. In the television series Inside Edge, which of these is the name of a franchise representing Mumbai in the Powerplay League?

Ans – Mavericks

Q4. Which of these festivals or occasions is also known in Tamil Nadu as Puthandu?

Ans – Tamil New Year

Q5. Which Oscar award winning actor is portraying the antagonist Safin in the latest Bond movie ‘No Time to Die’?

Ans – Rani Malek

Amazon Daily Quiz Answers – Win Sony 1000XM3 Headphones (17th April 2020)

Q1. Which was the first side to beat India in the current edition of the World Test Championship?

Ans – New Zealand

Q2. ‘Unlimited food for education’ is the tagline of which NGO which has distributed more than 5000 grocery kits during the COVID- 19 crisis?

Ans – Akshaya Patra

Q3. Maidan is an upcoming biopic based on the life of which famous football coach?

Ans – Syed Abdul Rahim

Q4.April 10th, observed as World Homeopathy Day is the birthday of which famous German physician?

Ans – Dr. Samuel Hahnemann

Q5. The logo of which of these apps on the Google Play Store features a heart along with a tick symbol?

Ans – Aarogya Setu

Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.20000 Pay Balance (16th April 2020)

Q1. Brendan Cowell is the narrator of a recent Amazon Prime series based on which cricket team?

Ans – Australia

Q2. Toofan is an upcoming movie based on professional boxing. Which actor is playing the lead role?

Ans – Farhan Akhtar

Q3. Celebrated worldwide on April 22, is focused on the environment and was originally conceptualized by Gaylord Nelson of the US. (Fill in the blanks)

Ans – Earth Day

Q4. National Civil Service Day is observed on the day when addressed the probationer Administrative Services Officers in 1947. (Fill in the blank)

Ans – Sardar Vallabhai Patel

Q5. Students from which Indian institution recently won a COVID- 19 hackathon challenge organized by Massachusetts Institute of Technology?

Ans – Manipal Institute of Technology

Amazon Daily Quiz Answers – Win Oppo Reno 2F (25th March 2020)

Q1. The astronauts aboard the International Space Station (ISS) have managed to successfully cultivate which nutritious salad crop?

Ans – lettuce

Q2. On March 8th, 2020, who become the first captain to lead a side in any ICC Cricket World Cup event final on his or her birthday?

Ans – Harmanpreet Kaur

Q3. The Kimberley Process is an international certification scheme that regulates trade in which product?

Ans – diamond

Q4. A newly discovered grasshopper species has been named ‘Kaikaia __’ after which singer known for her ‘wacky fashion sense’?

Ans – Lady Gaga

Q5. Which actress has been roped in to star in film-maker Anurag Kashyap’s first international project titled ‘Talkh’?

Ans – Anigra Dhar

Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.15000 Pay balance (19th March 2020)

Q1. Who has proposed a new climate law that would set a target of net-zero greenhouse gas emissions by 2050?

Ans – European Union

Q2. Bundelkhand Expressway is being built in which Indian state?

Ans – Uttar Pradesh

Q3. Who is the only second Indian woman cricketer after Mithali Raj to top the women’s T20 International rankings?

Ans – Shafali Verma

Q4. Which social media app announced a new sharing format called ‘fleets’ – which disappears after 24 hours?

Ans – Twitter

Q5. Which institution is responsible for conferring the highest

Ans – Lalit Kala Akademi

Amazon Daily Quiz Answers – Win Go Pro Hero 8 (17th March 2020)

Q1. Which of these is a platform from Google’s Jigsaw technology incubator used to spot fake and doctored images?

Ans – Assembler

Q2. Which of these company’s newest venture is princess-inspired bridal wear?

Ans – Disney

Q3. Which of these teams recently beat Karnataka in the semis to reach their first Ranji trophy final since the 2006/07 season?

Ans – Bengal

Q4. Which is the first commercial space tourism company to go public?

Ans – Virgin Galactic

Q5. The mortal remains of Guruvayur Padmanabhan was recently consigned to flames in Ernakulam district on March 1st. What animal is it?

Ans – Elephant

Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.50,000 Pay balance (16th March 2020)

Q1. Realme and Xiaomi’s smartphones will now use GPS technology NavIC offered by which organisation?

Ans – ISRO

Q2. Which of the following is currently the largest cricket stadium in the world and recently hosted US President Donald Trump?

Ans – Sardar Patel Stadium

Q3. Which pioneering businessman born on March 3rd, floated the Central India Spinning, Weaving, and Manufacturing Company in Nagpur?

Ans – Jamsetji Tata

Q4. Which director of several Bollywood blockbusters is also the director of the Amazon Prime series ‘The Forgotten Army’?

Ans – Kabir Khan

Q5. Who among these extended his unbeaten start to the season by claiming victory at the Dubai Open recently?

Ans – Novak Djokovic

Amazon Daily Quiz Answers – Win OnePlus 7T Pro (15th March 2020)

Q1. Suella Braverman, an Indian-origin minister was recently sworn in as the Attorney General of which country?

Ans – UK

Question 2. Which is the first Arab country to build a nuclear power plant?

Ans – UAE

Q3. According to the Hurun Global Rich List 2020, which Indian is the second youngest self made billionaire in the world?

Ans – Ritesh Agarwal

Q4. Which tech CEO has released a new EDM single called ‘Don’t Doubt ur Vibe’?

Ans – Elon Musk

Q5. Which of these characters would NOT feature in the upcoming Rohit Shetty movie Sooryavanshi?

Ans – Chulbul Pandey

Amazon Daily Quiz Answers – Win Lenovo Legion Laptop (14th March 2020)

Q1. The recently discovered Craspedotropis gretathunbergae is a species of what animal?

Ans – Snail

Q2. Which child actor who acted in Mr India is now a successful choreographer and the director of movies such as Baaghi 2 and Baaghi 3?

Ans – Ahmed Khan

Q3. As per the recent ‘Hurun Global Rich List 2020’, which country has the highest number of billionaires?

Ans – China

Q4. Which five-time Grand Slam champion recently announced her retirement from tennis at the age of 32?

Ans – Maria Sharapova

Q5. ‘Jungle Cry’ is about 12 underprivileged children from Odisha who went on to win the U14 World Cup in which sport?

Ans – Rugby

Amazon Daily Quiz Answers – Win Casio 61 Keyboard (13th March 2020)

Q1. The cast of which American sitcom will reunite exclusively for an untitled unscripted special for HBO Max to be directed by Ben Winston?

Ans – Friends

Q2. As of February, 2020, which country is India’s top trade partner?

Ans – USA

Q3. Which of these movies received a three month SGST tax exemption from the Madhya Pradesh government?

Ans – Thappad

Q4. Svalbard Global Seed Vault, the world’s largest secure seed storage facility, lies on which country’s archipelago?

Ans – Norway

Q5. Bob Iger recently ended his 15-year run as the CEO of which entertainment company?

Ans -Walt Disney

Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.10000 Pay Balance (12th March 2020)

Q1. The world’s first robot citizen recently arrived in Kolkata and donned a red-and-white traditional Bengali saree. Name the robot.

Ans – Sophoa

Q2. Hosni Mubarak was the president of which country for almost 30 years?

Ans – Egypt

Q3. India’s first floating jetty was recently inaugurated in which state?

Ans – Goa

Q4. Which company has introduced a new ‘zero’ line of vegan, gluten-free products that have no preservatives or colours?

Ans – Colgate

Q5. Sachin Tendulkar took to Twitter to wish which player on his retirement and said ‘You made my last Test special by picking 10 wickets’?

Ans – Pragyan Ojha

Amazon Daily Quiz Answers – Win LG W30 Pro Smartphone (11th March 2020)

Q1. Taika Waititi recently made history as the first person from which ethnicity to win an Oscar, as he won for Best Adapted Screenplay?

Ans – Maori

Q2. The very popular play Piya Behrupiya directed by Atul Kumar is an adaptation of which Shakespeare work?

Ans – Twelfth Night

Q3. Mom and Dad have four daughters, and each daughter has one brother. How many people are there in the family?

Ans – Seven

Q4. Who recently launched an upgraded geo-imaging web portal called Bhuvan Panchayat 3.0?

Ans – ISRO

Q5. The upcoming film ‘The New Mutants’ is part of which movie franchise?

Ans – X Men

Note – Participate in Daily Quiz Answer between 8 AM to 12 PM.

Thanks for reading this article. If you want more interesting articles like this to share it with your friends. Join Our Telegram Channel – Earning Tricks

Ajay Patel is an Engineering Student, Part-Time Blogger and Gamer.