Contents On Post HIDE
4. Previous Amazon Quizzes Answers

Amazon Daily Quiz Contest, Amazon Quiz Answers, Amazon Today Quiz Answers, Amazon recharge tricks, Amazon cashback offers, Amazon free gift voucher, Amazon 13th December Quiz Answers, Amazon deals, and Offers.

Amazon Today Quiz Answers – Win Go Pro Hero 8 Today

Hello Guys! I hope you all are fine. Today, I’m going to show you Today Quiz Questions and Answers of Amazon Today Quiz. We have Uploaded Correct Answers. You can Win Go Pro Hero 8 Today from this Quiz.

This Offer is Specially For you. In this Offer, You’ve to give Answers Of 5 Simple Questions and You Will Get a Chance to Win Latest Launched Flagship Products and Prize Money. You will Win Go Pro Hero 8 with Amazon today quiz answers.

Also Read: Paytm New UPI Cashback Offer – Get Upto Rs.250 Cashback

Amazon is an android app available in Play Store. It is Basically a Shopping Website. Here you can buy products in all categories like Home and Kitchen, Electronic Items, Computer, and Accessories, etc. Amazon Pay is an Extended Program By Amazon. It Works Similarly Like Paytm, Phonepe, etc. You can Do Prepaid Recharge, Pay Electricity Bill, DTH Bill, Pay Using UPI.

Amazon Also Offer a Program which is Amazon Quiz in which all Amazon App users can participate and get a chance to win latest flagship Products. Here are Today’s Amazon Quiz Questions and Answers. I hope You Like.

How to Participate in the Amazon Quiz Daily Contest?

  1. First Of All Download Amazon App from Play Store.
  2. Install and Open the application.
  3. Now, If You already have an Amazon account then log in or Sign-in otherwise Create a new account.
  4. After a successful Login, Search Quiz Time.
  5. You will get an Option Quiz Time.
  6. Choose that option.
  7. Participate in Amazon Quiz Contest.
  8. Give all Correct Answers.
  9. If You Will win any prize, You’ll get a Mail.

Note: Participation Will Ends At 12 PM Today.

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Go Pro Hero 8 (13th Nov 2019)

Question 1 :- Which Indian city hosted the country’s first game between two NBA teams ?

Ans-  Mumbai

Question 2 :- Which Indian classical musician has recently got a minor planet named after him?

Ans- Pandit Jasraj

Question 3 :- NASA’s rover ‘Opportunity’ was declared dead in 2019 after spending 15 years on which planet?

Ans-  Mars

Question 4 :- Which actor shared the 2019 National Film Award for Best Actor along with Ayushmann Khurrana?

Anns-  Vicky Kaushal

Question 5 :- Which footballer was awarded The Ballon d’Or for a record 6th time recently?

Ans-  Lionel Messi

Previous Amazon Quizzes Answers

Amazon Quiz Answers – Win Rs.20.000 Pay Balance (12th Dec 2019)

Question 1 :- Who is the only Bollywood actor to feature among the ten highest paid actors in the world, as revealed by Forbes in August 2019?

Ans-  Akshay Kumar

Question 2 :- The word smog means a blend of smoke and ____?

Ans- FOG

Question 3 :- Who became Test cricket’s youngest captain in 2019 at the age of 20 years, 350 days?

Ans-  Rashid Khan

Question 4 :- Aamir Khan’s ‘Laal Singh Chadhha’ is going to be the official remake of which Oscar winning film?

Anns-  Forrest Gump

Question 5 :- Daniel Zhang in 2019 became the CEO of which international conglomerate company?

Ans-  Alibaba

Amazon Quiz Answers – Win LG W30 Pro (11th Dec 2019)

Q1 :- The Yucca Brevifolia grows from Southern California to Utah in USA. What is the common name of this tree, familiar to music fans? (Hint : U2’s upcoming concert in Mumbai and one of their albums is named after this tree)

Ans-  Joshua Tree

Q2 :- Whose record did Virat Kohli break for most Test victories as captain outside India in August 2019?

Ans-  Saurav Ganguli

Q3 :- Aarey forest is located in which city of India?

Ans-   Mumbai

Q4 :- What animal is ‘Bing Dwen Dwen’, the official mascot for the 2022 Beijing Winter Olympics?

Anns-   Giant Panda

Q5 :- His real name is Óscar Gutiérrez. He is a WWE super-star who always wears a mask. His famous finishing move is the 619 (Fun fact: He named it 619 based on the area code of his hometown in California). He celebrates his birthday today. Who are we talking about?

Ans-  Rey Mysterio

Amazon Quiz Answers – Win Canon M200 Mirrorless Camera (10th Dec 2019)

Q1:- The upcoming Salman Khan starrer Dabangg 3 stars the daughter of which of these Bollywood directors?

Ans-  Mahesh Manjrekar

Q2:- Oprah Winfrey has glossophobia and didn’t enjoy one of her birthday parties because of this. What is glossophobia the fear of?

Ans- Baloons

Q3:- In which country did the Indian cricket team register their first-ever Test series win in early 2019?

Ans-  Australia

Q4:- Shawn Carter born on December 4th is hip-hop’s first billionaire as per Forbes. By what name is he better known in the music industry and around the world?

Anns-  Jay Z

Q5:- Which country has announced plans of moving its capital from its richest island Java to an unnamed city in Borneo?

Ans-  Indonesia

Amazon Quiz – Win Rs.15,000 Pay balance (9th Dec 2019)

Q1. As per a recent Amazon original web series, what is the name of the wedding planning agency run by Karan Mehra and Tara Khanna?

Ans –  Made In Heaven

Q2. Which of these is a nationwide initiative to immunize children and pregnant women against eight vaccine-preventable diseases?

Ans – Indradhanush

Q3. Abiy Ahmed, the recipient of the 2019 Nobel Prize for Peace is the Prime Minister of which country?

Ans – Ethiopia

Q4. If a blacksmith works with iron, what does a redsmith work with?

Ans – Copper

Q5. Motifs of which of these appear on the new 50 rupee notes issued by RBI?

Ans – Stone Chariot of Hampi

Amazon Quiz Answers – Win Poco F1 Smartphone (8th Dec 2019)

Q1 – Anjali Chand who recently took the best T20I bowling figures (6 wickets for 0 runs) of all time at the South Asian Games, represents which country?

Ans – Nepal

Q – According to the title of a recent book by Amish Tripathi, Ravana is the enemy of which place?

Ans – Aryavarta

Q3 – Which of these word(s), in focus due to several campaigns by activists, has been declared the Oxford Word of the year 2019?

Ans –  Climate Emergency

Q4 – Which mythical animal features on the flags of both Bhutan and Wales?

Ans – Dragon

Q5 – The recent international badminton tournament held at Lucknow from 26th November- 1st December is named after which sportsperson?

Ans – Syed Modi

Amazon Quiz Answers – Win Dyson Air Purifier (7th Dec 2019)

Q1. Online application, e-visa, ‘e-MASIHA health facility’ are part of India’s initiative to digitize the process for which pilgrimage?

Ans – HAJ

Q2. The first recipient of this award was G.Sankara Kurup from Kerala, the latest recipient Akkitham Achuthan Namboothiri is also from Kerala. Name the award.

Ans – Jnanpith Award

Q3. Who is the narrator in the popular television series ‘Young Sheldon’?

Ans – Jim Parsons

Q4. Which former Infosys Chairman born on 2nd December is now the President of the New Development Bank of BRICS countries?

Ans– KV Kamath

Q5. Samjhauta Express and Thar Express, whose services have recently been suspended, used to run between India and which other country?

Ans – Pakistan

Amazon Quiz Answers – Win Sony PS4 (6th Dec 2019)

Q1. What’s the name of India’s first ingenuously built light combat jet?

Ans – Tejas

Q2. Which Indian industrialist topped the Forbes list of the World’s richest sports team owners in 2019?

Ans – Mukesh Ambani

Q3. Arjun Kapoor, would be seen in the role of which of these military figures in a 2019 movie directed by Ashutosh Gowariker?

Ans – Sadashiv rao Bhau

Q4. Famous for another role, which leader born on 3rd December was India’s Minister for Food & Agriculture from August 1947- April 1952?

Ans – Rajendra Prasad

Q5. In 2018, the new bank note of which denomination was launched in chocolate brown colour?

Answer – INR 10

Amazon Quiz Answers – Win Rs.20000 Pay balance (5th Dec 2019)

Question 1 :- What is the name of the NASA program that intends to land the first man and woman on the Moon by 2024?

Answer is :- Artemis

Question 2 :- Which medical student is slated to make her Bollywood debut in 2020, in a movie about Prithviraj Chauhan, opposite Akshay Kumar?

Answer is :- Manushi Chillar

Question 3 :- Which word often used in politics, is also the name for a group of Cheetahs?

Answer is :- Coalition

Question 4 :- Roger Federer and Alexander Zverev recently broke the record for the highest attendance in a tennis match. Where was the match played?

Answer is :-  Mexico City

Question 5 :- Kailasavadivoo Sivan is the current head of which of these government organisations?

Answer is :- ISRO

Today’s Amazon Quiz – Win Nokia 7.2 (4th Dec 2019)

Q1:- The recent movie ‘Ford vs Ferrari’ is based on Ford’s quest to win which famous event in auto racing?

Ans:- 24 Hours of Le Mans

Q2:- Which cricket stadium hosted India’s first-ever pink ball day/night test match against Bangladesh?

Ans:- Eden Gardens

Q3:- Which corridor was opened for pilgrims, connecting Dera Baba Nanak in Gurdaspur with Gurdwara Darbar Sahib in Pakistan?

Ans:- Kartarpur corridor

Q4:- Which book, a sequel to a 1985 novel by Margaret Atwood called the ‘The Handmaid’s Tale’, shared the Man Booker Prize in 2019 with ‘Girl, Woman, Other’?

Ans:- The Testaments

Q5:- Posted by Chris Godfrey, which of these became the most-liked post ever on Instagram in 2019?

Ans:- Photo of an egg

Amazon Quiz – Win Armani Watch (3rd Dec 2019)

Q1:- Which actress born on 28th November, started her Bollywood career playing the role of Ashima Roy in a Shoojit Sircar movie?

Ans:- Yami Gautam

Q2:- He was the lead singer of the famous metal band Black Sabbath in the 1970s. He was nicknamed ‘The Prince of Darkness’ and has won Grammy awards in his music career. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans:- Ozzy Osbourne

Q3:- National Law/Constitution Day in India was celebrated on 26th November 2019 to mark which day?

Ans:- Day constitution was adopted

Q4:- Susan Buffett, Tim Cook, Joe Gebbia, Susan McCaw are all part of the leadership council of a fund set up by which Nobel laureate?

Ans:- Malala Yousafzai

Q5:- Lieutenant Shivangi of the Indian Navy, is the first woman to achieve what distinction?

Ans:- First woman pilot in Indian Navy

Today’s Amazon Quiz answers – win Rs.5000 Pay Balance (2nd Dec 2019)

Q1: Black Friday, associated with the start of the Christmas shopping season, is observed on the day after which holiday in the USA?

Ans – Thanks Giving

Q2: ‘Finding the gaps’ is a part memoir, part self-help book written by which personality known for his accurate decision making?

Ans – Simon Taufel

Q3: National Milk Day observed on 26th November every year, is observed on the birthday of which famous Indian?

Ans – Dr. Vaghese Kurien

Q4: Which famous cricketer’s twitter handle has his name along with the words 100mph?

Ans – Shohaib Akhtar

Q5: Kitten, Pumps, Cone, Sling Back and Platform are types of what?

Ans – Heels

Today’s Amazon Quiz – Win Nokia 6.2 (1st December 2019)

Q 1: Whose latest book ‘The Anarchy’ recounts the remarkable history of the East India Company from its founding in 1599 to 1803?

Ans- William Dalrymple

Q2: November 5 is the birthday of which well-known cricketer, who now has a stand at Arun Jaitley Stadium named after him?

Ans – Virat Kohli

Q3: More than 70% of this country lies in Asia. Most of its population, its capital, and its largest city are in Europe. Which country is this?

Ans – Russia

Q4: The famous Rann Utsav taking place from 28th October to 23rd February happens in which Indian state?

Ans – Gujarat

Q5: Which 2019 Disney release is set in the fictional town of Arendelle?

Ans – Frozen 2

Amazon Quiz Answers – Win Kenwood Food-processor (30th Nov 2019)

Q1: Thalaivi starring Kangana Ranaut, is based on the life of which famous personality?

Ans – Jaylalitha

Q2: About which coach in the news these days, did football player Zlatan Ibrahimovic say ‘When I played for him, I felt like a Terminator’?

Ans – Jose Morinho

Q3: Phobophobia is the fear of what?

Ans – Phobias

Q4: Which extremely popular video sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

Ans – TikTok

Q5: Alopecia areata is a common autoimmune disorder that often results in which of the following?

Ans-   Hair loss

Amazon Quiz Answers – Win Rs.15,000 Pay Balance (28th Nov 2019)

Q1. Recently, who became the first Indian bowler to take an international wicket with a pink ball?

Ans – Ishant Sharma

Q2. Chris Hughes, born on 26th November 1983 co-founded which technology giant along with 4 other Harvard students?

Ans –  Facebook

Q3. A depiction of the Ellora Caves can be found on the reverse side of which bank note in India?

Ans –  ₹20

Q4. ‘Fridays for future’ is an international movement of school students started by which activist?

Ans –  Greta Thunberg

Q5. As per the title of a popular book and movie, who among these is ‘The Man who Knew Infinity’?

Ans –  Srinivasan Ramanujan

Amazon Quiz Answers – Win Redmi Note 8 Pro Today (27th November 2019)

Ans – Bruce Lee

Q1. He was a Chinese-American actor, martial artist, and philosopher. He once said ‘I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Q2. The Rock and Roll hall of fame describes him as ‘The greatest instrumentalist in the history of rock music’. He has songs like ‘Purple haze’ and ‘Hey joe’ to his name. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans–  Jimi Hendrix

Q3. Who averaged over 50 with the bat in test matches, but played only 1 one-day international, in which he was out for 0? (Hint: He was voted one of Wisden’s cricketers of the century).

Ans – Clive Lloyd

Q4. What famous comic book character is called the ‘Merc with a mouth’ because of his tendency to joke constantly?

Ans – Deadpool

5) Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located in which continent?

Ans – Africa

Amazon Quiz – Win Rs.20,000 (25th November 2019)

1. When he scored a century in his last test appearance, he became the first person to score a century on debut and in his last test match. Who is he?

Answer – Greg Chappell

2. In the 1975 Bollywood movie ‘Sholay’, what was the name of Basanti’s horse?

Answer – Dhanno

3. In context to geography, what are ‘Isohyets’?

Answer – Lines on a map showing equal rainfall

4. Which sultan declared himself as ‘Sikander-I-Sani’ which means the second Alexander?

Answer – Alauddin Khaliji

5. In which country would you find the Table Mountain, a flat-topped mountain forming a prominent landmark overlooking the country’s capital?

Answer – South Africa

Amazon Quiz Answers – Win Poco F1 Today (24th November 2019)

Q1. What day of the Gregorian calendar is today (24th November)?

Ans – 328th

Q2. Who was the first batsman to score 30 Test match centuries?

Ans – Sunil Gavanskar

Q3. Which of these is not the administrative capital city of a state or Union Territory?

Ans – Margao

Q4. Which among these does NOT live under the sea?

Ans – Kalanchoe

Q5. What was the name of the alien in the Bollywood movie ‘Koi Mil Gaya’?

Ans – Jadoo

Amazon Quiz Answers – Win IFB Oven Today (23rd Nov 2019)

1. True or False – Nintendo was founded in 1889 as a playing card company.

Answer –  TRUE

2. She played the character of Hannah Montana for Disney and since has gone on to become one of the biggest pop stars of the recent times with hits like ‘Party in the USA’ and ‘Wrecking ball’ to her name. She celebrates her birthday today. Who is she?

Answer –  Miley Cirus

3. What currency does Ukraine use?

Answer – Hryvnia

4. In terms of area, which one is larger – India or Brazil?

Answer – Brazil 

5. Which of these is worth more than 1 Indian rupee?

Answer – 1 Mauritian Rupee

Amazon Quiz Answers – Win Rs.5000 Pay balance (21st Nov 2019)

Q1 – In which country would you find Uluru or Ayers Rock, a large sandstone rock formation surrounded by springs, waterholes, rock caves and ancient paintings?

Ans – Australia

Q2 – In 2019, which movie released in India grossed over INR 100 crore in its first 2 days of release?

Ans – Avengers : End Game

Q3 – Which date recently marked the 101st anniversary of end of the first World War?

Ans – 11th November 2019

Q4 – Every bowler wants to see the bails/stumps flying through the air after the ball has been delivered. What happens when the ball hits the stump directly from the bowler?

Ans – Bowled

Q5 – What is the currency of Sweden?

Ans – Krona

Amazon Quiz – Win iPhone XS (20th November 2019)

Q1 – He was the 47th Vice-president of the United states, and a member of the Democratic party. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans – Joe Biden

Q2 -Who made the all important throw in the last ball of the Super Over, to effect a run out, that won England the 2019 World Cup?

Ans– Jason Roy

Q3 – In which country would you find Victoria Falls, classified as the world’s largest sheet of falling water based on its combined width and height?

Ans – Zambia And Zimbabwe

Question 4 – Golf player Vijay Singh belongs to which country?

Ans – Fiji

Q5 – You’ve just been bowled a ‘beamer’ while playing cricket. What part of your body should you be worried about?

Ans – Head

Amazon Quiz Answers – Win Fitbit Versa 2 Smartwatch (19th November 2019)

Q1. She was the first and the only woman Prime minister of India till date. She celebrates her birthday today. Who is she?

Ans: Indira Gandhi

Q2. She has starred in Bollywood movies like Satyam Shivam Sundaram, Don and many more between 1970s and 80s. She celebrates her birthday today. Who is this actress?

Ans: Zeenat Aman

Q3.What is ‘Arise’, a new innovation launched by IIT Madras, a first of its kind in India?

Ans: Standing Wheel chair

Q4. True or False: Rio de Janeiro is the capital of Brazil

Ans: False

Q5. Where would you find the Trevi Fountain, one of the most famous fountains in the world notable for appearances in films such as La Dolce Vita, Three Coins in the Fountain, and Roman Holiday?

Ans: Rome

Amazon Quiz Answers – Win OnePlus 7 Pro (17th November 2019)

Q1 – Which of these planets could, theoretically, float if submerged in water due to its low density?

Ans–  Saturn

Q2 – Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

Ans – On Your Feet

Q3 – Lot of people today suffer from Nomophobia especially on trips. What is Nomophobia the fear of?

Ans– Being Out Of Mobile Coverage

Q4 – Which famous person born on 14th November is the father of the Duke of Cambridge and the Duke of Sussex?

Ans– prince charles

Q5 – In which country, would you find the free State of Bavaria?

Ans – Germany

Amazon Quiz Answers – Win Dyson Air Purifier (16th November 2019)

Q1 – ______ is celebrated today (16 November) to commemorate the establishment of the Press Council of India. Formed in 1966, the Press Council keeps a check on the quality of reportage provided by the Indian press.

Ans – National Press Day

Q2 – The newly discovered Marengo Sachin Tendulkar is a species of what?

Ans – Spiders

Q3 -In the movie ‘Avatar’, the humans are principally looking to obtain which element from Pandora?

Ans – Unobtainium

Q4 – Chisel is a chain of gyms launched by which celebrity?

Ans – Virat Kohli

Q5 – Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Ans– Medusa

Amazon Quiz Answers – WIn Rs.15,000 Pay Balance (14th November 2019)

Q1 – Today, 14th November is celebrated as Children’s Day in India to increase awareness of the rights, care and education of children on the occasion of India’s first prime-minister’s birthday. Who are we talking about?

Ans – Jawaharlal Nehru

Q2 – This was an Indian soap opera which aired from 2003-06, and was an Indian-themed version of the Colombian drama ‘Yo soy Betty, la fea’. Which TV series was this?

Ans – Jassi Jaisi Koy nahi

Q3 – In the iconic video game ‘Mario Bros.’, players can control Mario as they travel the Mushroom Kingdom to rescue Princess Toadstool. What is Mario’s brother’s name in this game?

Ans – Luigi

Q4 – Sabu, Bini Chachi, Rocket (Raaket), Tingu Master and Bunty are all characters from a popular Indian comic book. Which comic book series are we talking about?

Ans – Chacha Chaudhary

Q5 – ‘Small Wonder’ is a popular comedy Sitcom from the 90’s which chronicled the family of a robotics engineer who secretly created a robot modeled after a human girl and then tried to pass it off as their adopted daughter. What was the name of this robot?

Ans – Vicky

Amazon Quiz Answers – Wn OnePlus 7T Pro (13th November 2019)

Q1 – She has acted in movies like ‘Yes boss’ and ‘Qayamat se qayamat tak’ in the late 80s and 90s. She was also crowned Miss India in the year 1984. She celebrates her birthday today. Who is she?

Ans – Juhi Chawla

Q2 – ____ day is celebrated today in many countries as a day of giving and showing kindness. This day was born when a collection of humanitarian groups came together on November 13, 1997 and made a ‘Declaration of Kindness’. Donating books, food or clothes to your local community is a great way to celebrate this event. (Fill in the blank)

Ans – World Kindness Day

Q3 – Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Ans – Toxic

Q4 – Former Australian fast bowler Brett Lee has done a lot of things outside cricket – but which one of these is NOT one of them?

Ans– Sailed a boat alone across the Tasman Sea

Q5 – Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

Ans – Japan

Amazon Quiz Answers – Win GoPro Hero 7 (12th November 2019)

Q1 – Where would you find the Hagia Sophia, which was the former Greek orthodox Christian patriarchal cathedral, later an Ottoman imperial mosque and now a museum?

Ans – Istambul , Turkey

Q2 – Which of the following awards is NOT associated with the field of sports?

Ans – Norman Borlaug award

Q3 – In terms of area, which one of the following Indian states has the largest coverage of forest?

Ans – Madhya Pradesh

Q4 – In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted a memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?

Ans – 0

Q5 – ‘I can talk English, I can walk English, I can laugh English, because English is a funny language’. Which actor said this dialogue in a Bollywood movie?

Ans – Amitabh Bacchan

Amazon Quiz Answers – Win Rs.5000 Pay Balance (11th November 2019)

Q1 – What is the term used in cricket when a batsman is at or has scored 111 runs?

Ans – Nelson

Q2 -In which country would you find Machu Picchu, a 15th-century Inca citadel?

Ans – Peru

Q3 – Raut Nacha is folk dance performed mainly by the tribal communities of which state?

Ans – Chattisgarh

Q4 -Which day is celebrated as World Diabetes Day?

Ans – 14th November

Q5 – Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Ans – Venus

Amazon Quiz Answers – Win Oppo Reno 2 F (10th November 2019)

Q1 – Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Ans – Jim Corbett National Park

Q2 – In 2011, which country hosted a Formula 1 race for the first time?

Ans – India

Q3 – Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river that flows through the region of Punjab?

Ans – Tapti

Q4 – Which country has recently approved the sale of a home-grown drug that is expected to cure Alzheimer’s?

Ans – China

Q5 – What is the slang term given to a ball that is bowled so well that it is considered unplayable by the batsman in cricket?

Ans – A Jaffa

Amazon Quiz Answers – Win Godrej Air Conditioner (9th November 2019)

Q1 – Madhubani painting is done with a variety of tools, including fingers, twigs, brushes, nib-pens, and matchsticks and using natural dyes and pigments. It is characterized by its eye-catching geometrical patterns. Which Indian state does this art form originate from?

Ans – Bihar

Q2 – Ebrahim Alkazi is a famous Indian personality in the field of __? (Fill in the blank)

Ans – Theater

Q3 – A person wants to visit the national parks in Ranthambore, Gir and Bandipur located in 3 different states in India. Which of the following state he or she should NOT visit to explore these 3 national parks?

Ans – Madhya Pradesh

Q4 – Which of the following countries is NOT a member of the SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation) ?

Ans – Singapore

Q5 – The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Ans– VVS Laxman

Amazon quiz answers – win Fujifilm X-T100 Mirrorless camera (8th November 2019)

Q1 – The __ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. (Fill in the blank)

Ans – Rs.5

Q2 – Which of the following is NOT a gem-stone?

Ans – Marble

Q3 – The original name of Tansen, the most famous musician in the court of Akbar was ____? (Fill in the blank)

Ans – Ramtanu Pandey

Q4 – Which of the following art forms was Satyajit Ray associated with?

Ans – Film Direction

Q5 – The legendary comic book writer Stan Lee, who passed away last year, was associated with which comic book house?

Ans– Marvel Comics

Amazon Quiz Answers – Win Rs.5000 Pay balance (7th November 2019)

Q1 – She was the first woman to win a Nobel prize, is the only woman to win the Nobel prize twice, and is the only person to win the Nobel prize in two different scientific fields. She was born on this day (7 November) in 1867. Who is she?

Ans – Marie Curie

Q2 – In which country would you find North Cape, the northernmost point in Europe that can be accessed by car?

Ans – Norway

Q3 – Which of the following acids is used in a battery?

Ans – Sulphuric Acid

Q4 – If you compete in a race and overtake the 4th person, which position would you find yourself in?

Ans – 4th

Q5 – In international Morse code, which English alphabet is represented by the shortest/smallest code, a single dot?

Ans – E

Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy Note 10 (6th November 2019)

Q1 – Where would you find Stonehenge, the prehistoric monument?

Ans – England

Q2 – The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Ans – Moscow

Q3 – Indian field hockey team recently qualified for Tokyo Olympics 2020. When did Indian men’s hockey team last win a gold medal at the Olympics?

Ans – Moscow Olympics , 1980

Q4 – What is the official playing time of the full version of the Indian national anthem?

Ans – 52 Seconds

Q5 – The ‘Statue of Liberty’ in New York was gifted to the United States by a European country. Which country is this?

Ans – France

Amazon Quiz Answers – Win Sony 5.1 Home Theatre (5th November 2019)

Q1 – Today, 5th November is the birthday of a cricketer who currently holds the record for being fastest to 10,000 and 11,000 runs in One Day cricket. He currently has 69 international centuries to his name. Who is he?

Ans – virat Kohli

Q2 – Against which country did Virat Kohli make his test debut in 2011?

Ans – West-indies

Q3 – Along with cricket, Virat Kohli has keen interest in Football. He is the co-owner of which Indian Super League(ISL) football team?

Ans – FC Goa

Q4 – This Canadian singer sang the world famous song ‘Summer of 69’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans – Bryan Adams

Q5 – In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and it was likely to have been one of the mythical great cities referred to in later Mesoamerican literature?

Ans – Mexico

Amazon Quiz Answers – Win Rs.25,000 Pay Balance (4th November 2019)

Q1 – This American actor won the Oscar for best actor in a leading role for his performance in the movie ‘Dallas Buyers Club’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans – Matthew McConaughey

Q2 – Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Ans – The moon

Q3 – A Megagon is a polygon with _ sides. Fill in the blanks.

Ans – 1 Million

Q4 – Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Ans – Beethoven

Q5 – Where is Fort William located in India?

Ans – Kolkata

Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy M30s (3rd Nov 2019)

Q1 – Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood type?

Ans – O Negative

Q2 – What is the official currency of Afghanistan?

Ans – Afghan Afghani

Q3 – What is the capital of Norway?

Ans – Oslo

Q4 – Washing soda is the common name for which compound?

Ans – Sodium Carbonate

Q5 – Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Ans – Pushkar Mela

Amazon Quiz Answers – Win OnePlus TV (2nd November 2019)

Q1 – Today, 2nd November is the birthday of famous Bollywood actor Shahrukh Khan. Which was his first Bollywood film?

Ans – Deewana

Q2 – This American actor played the character of ‘Ross’ in the famous comedy show FRIENDS. He celebrates his birthday today. Who is he?

Ans – David Schiwimmer

Q3 -The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Ans – Maharashtra

Q4 – In terms of area which is the smallest continent?

Ans – Australia

Q5 – Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Ans – Hydrogen

Amazon Quiz Answers – Win Samsonite Suitcase (1st Nov 2019)

Q1 – Today, 1st November is celebrated as the Formation Day of which south Indian state?

Ans – Karnataka

Q2 – Today, 1st November is the birthday of an Indian actress who won the Miss World 1994 pageant. Who is this actress?

Ans – Aishwarya Rai

Q3 -In terms of population, which is the smallest continent?

Ans – Antarctica

Q4 – Bhatiali’ is the folk music of which state?

Ans – West Bengal

Q5 – What is the national currency of Albania?

Ans – Lek

Thanks For Reading this article. Press Notification Bell icon to get instant notification of our latest posts and articles.

10 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here